The Waterboys UK

Bio:


Er zijn maar weinig bands die op zo’n manier live overkomen, dat je niet anders kunt dan hun muziek als “geknipt voor festivals” omschrijven. The Waterboys zijn zo’n groep.

Veertig (!!) jaar al draaien Mike Scott en de zijnen mee binnen de allerhoogste gelederen van het muziekpeloton. Noem het rock, wat ze brengen, of noem het Celtic Rock of Folkrock. Het maakt niet uit, zolang je maar beseft dat  de geweldige melodieën letterlijk bij iedereen aanslaan. Herinner je “The Whole of The Moon” “Fisherman’s Blues”,”A Girl Called Johnny”, “A Man Is In Love” of “And a Bang on The Ear”, en je beseft meteen waarom het normaal is dat je niet minder dan negen verzamelalbums vindt van deze Schotse band, die in de loop van de jaren zowat elke muzikant als lid gehad heeft, die er in Schotland toe doet.

Van Tom Jones tot The War on Drugs, van Prine tot Rod Stewart, van Fiona Apple tot Ellie Goulding…allemaal namen ze covers op van de songs van de Schotten. en we zijn er dus zeker van dat hun passage bij ons een aaneenschakeling van “AHA-momenten” zal worden. Feestjeuh !

 

Laatst op Blues Peer:


2023

Onze partners

powered by